Online Eğitimler Ücretli mi iyidir, Ücretsiz mi?

Üniversite mezuniyetim fizik tedavi ve rehabilitasyon.

Bilgisayar ve iletişim teknolojileri tutkumu 2012 yılında resmi bir işe dönüştürüp kurumsal web siteleri yapmaya başladım.

2017 yılına kadar sadece youtube ve ücretsiz kaynaklardan eğitimler alarak kendi yolumu bulmaya çalıştım. Bu yolda defalarca fikir ve programlama dili değiştirdim. Hepsinden biraz bazen yeterince öğrendim. En sonunda C# ve python dillerinde devam etme kararı aldım. (C++ da da gönlüm var aslında)

Öğrenirken yaşadığım zorlukları ve harcadığım zamanı düşünürsem, bugün fikrim gerçekten öğrenme süreçlerinin optimize edilmesi yönünde.

Bir işten para kazanmayı planlayın ya da aklınızın ucundan geçmemiş olsun. Profesyonel yardım almak şart. instagramda sürekli karşıma udemy ücretsiz kursları çıkıyordu ve birkaç tanesini izlemeye niyetlendim ama vaktim olmadı henüz.

Direkt ders izlemek yerine de birebir öğretmenlerle hızlıca ve neredeyse istediğiniz saatte buluşabildiğiniz bir alan keşfettim. https://preply.com/ hem dil hem teknoloji alanında özel öğretmenlerle birebir ders. Skype üzerinden böyle bir hizmet çok akıllıca. Öğrentmenlerin puanlanması çok güzel geri bildirim aracı.

Güzel bir girişim olduğunu düşünüyorum.

Languages, Academic, Programming, Hobbies olarak kategorileri ve bi hayli profesyonel görünen eğitmenleri var. Yakın bir zamanda bir kurs deneyip, deneyimlerimi de yazmayı planlıyorum.