Php 7 den x9 kat daha hızlı HHVM

Php 7 WP siteler için gerçekten harikalar yaratan bir hızda çalışıyor fakat bazı siteler özellikle facebook gibi saniyelerde milyon click aldığı zaman cevap vereceği kadar hıza erişmesi yine de yeterli olmamış. Hızın yanında kaynak kullanımının da azaltılması gerekliliği ortada. Enerji en kıymetli kullanılması gereken kaynakların başında geliyor artık.

HHVM . Hip Hop Virtual Machine.
Facebook mühendisleri tarafından React gibi bir başka mucize.

Büyük bir firma olmanın en büyük gerekliliği olan; büyümeyi ve gelişmeyi açık kaynak olarak desteklemek kısmını hakkıyla yerine getirdikleri ortada.

https://www.howtoforge.com/tutorial/wordpress-installation-with-nginx-mariadb-and-hhvm-on-ubuntu/

How to install WordPress with Nginx, MariaDB and HHVM on Ubuntu 16.04 LTS başlığı ile yayınlanan yazıyı incelemenizi öneririm. Ubuntu 16.04 LTS x64 bir makina WordPress kurulumu anlatılmış. Bu single site bir kurulum nginx konfigürasyonu ile bu kurulumu web host haline getirmeniz de mümkün.

Açılış hızları (php7 önbellekleme eklentisi ile) neredeyse aynı olsa da HHVM in özellikle yüksek trafikli sitelerde tercih edilmesi etkili olacaktır. PHP 7 ancak cache eklentileri ile yanına yanaşabiliyor HHVM ‘in.

Site hız optimizasyonu için de özellikle şu linki tavsiye ediyorum ; https://kinsta.com/learn/page-speed