Zaman Kazanmak

Hayatta satın alamayacaklarımız listesinin başında zaman var. Size anlatacaklarım sayesinde aslında zaman satın almak mümkün. Zamanı kimden mi satın alıyoruz ? Zamandan.

Fabrika açan bir işletmeci oldunuz zaman, zaman kazanırsınız. İşletme sahibi kendi zamanına ek olarak çalışanlarının zamanını satın alır. Aldığı bu zaman karşılığında da para verir çalışanlarına. Az yahut çok mühim olan takas edilen şey. Zaman. 100 işçinin 8 saatini aldınız. Kendi başınıza 800 saatte yani hiç durmadan 33.3 günde yapabileceğiniz bir işi 100 işçi sayesinde 1 günde yaptınız. Zamandan 32.3 gün kazandınız.

Öğrendiniz ve zaman kazandınız. Oturdunuz ve günde 1 saat ayırarak windows,linux yahut iş için ne kullanıyorsanız, excel, word hatta powerpoint üzerinde eğitimler izlediniz. 250 saat hepsi için yeterli bir uzmanlık süresi. Harcadığınız 100 saat geri kalan hayatınızda kolaylaştırdığı işler ve kazandığınız zamana kıyasla zamanla zaman satın almaktır.

Bir işi yaparken başkalarından yardım almak da sizin için zaman satın almaktır ama yardım eden kişi için zaman kaybetmektir. Siz kazanırken birileri kaybediyorsa aslında bu sizin için karlı ama başkaları için zararlı bir alışveriştir. Ticarete girer ticaret kuralları işler. Kimseye isteyerek yahut istemeyerek zarar vermek istemezsiniz umarım. Emeğini karşılamadıktan sonra ki bahsi geçen para değil, zaman! karşınızdaki kişilere zarar verdiğinizi unutmayın.

Gelelim para mevzuna. Kazanmak kelimesi para kelimesinden sonra gelince özel mesajlar katmış. Para kazanmak içinde anlamlar ve kurallar barındıran bir eylem. Kazanan varsa işin için kaybedende olmalı. Peki sen para kazanırken kaybeden kim. Para eylem içinde bir döngü yaratıyor. Kaybeden ve kazanan aynı kefede kalıyor bu sefer. Kaybetmek için de kazanmak içinde bir emek şarttır. Emek yoksa kazanmak olasılıksızdır, kaybetmek garantidir. Çünkü birileri mutlaka sizden bir tık fazla uğraşır kazanmak için.

Sonuç 1: Zaman kazanılabilir. Mühim olan kazanırken kaybetmediğinden emin olmak. Samimi olmadığı için hiç sevmediğim bir atasözüdür ama işin içinde zaman olunca kullanmanın tam yeri tam zamanı; Kaz verecek zamana tavuk esirgememek gerek.

Sonuç 2: Para kazanmak zordur ama para kazanmayı kolay zanneden para kazanmak kolaydır.